Skrivet av: andbjo | juni 9, 2013

Skiathos och den korta landningsbanan

Första gången vi skulle resa till Skiathos hade vi hört talas om att landningsbanan på öns flygplats var kort. Någon sa att den var så kort att enbart de bästa piloterna fick flyga till Skiathos. Vi tänkte väl inte så mycket på det när det var dags för inflygningen. Man är ju alltid lite mosig i huvudet efter att ha gått upp snortidigt för att hinna med charterplanet. Och själva landningen gick förstås också som en dans, men när flygplanet hade bromsats till krypfart och började svänga för att taxa in mot flygplatsen… Då såg jag ut genom fönstret från mitt flygsäte, och kunde konstatera att det ju faktiskt var flera meter kvar landningsbanan tog slut och havet tog vid…

Andra gången vi flög ner till Skiathos och precis hade landat, så slog piloten på högtalarna och sa halvt på skämt och halvt på allvar att ”…det där var den kortaste landningsbana jag har varit med om!”

Nåja, det landar ju ett och annat plan på Skiathos, och det händer ju aldrig att planen glider ut i vattnet, så man kan  känna sig helt säker när man flyger dit.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: