Skrivet av: andbjo | juni 12, 2014

Bästa ön om man vill ha de finaste stränderna?

Det är verkligen inte lätt att jämföra olika resmål som man har varit på. Det är så små saker som tillsammans bildar helhetsintrycket. När folk frågar mig vart man ska åka om man främst vill ha galet vackra stränder så blir svaret ändå alltid; det beror på. För visst finns det öar som Lefkas som har sjukt vackra stränder, men dessa ligger en timmes strapatsfylld bilfärd från de vanliga turistorterna. Eller Kefalonia som har otroliga stranden Myrtos, men inte så många andra spektakulära stränder.

Vill man dessutom bo i en lagom stor stad med mysiga gränder, hamnpromenad och romantiska små tavernor, ja då kanske man ska kika på Skopelos stränder. Dessa är kanske inte stränder som blir vykort, men de är ändå vackra på sitt egna lilla vis. Eller så vill man slippa att åka bil varenda dag för att nå en vacker strand, då är det nog Pargas närliggande strand man ska spana in.

Sen har vi förstås den högst personliga frågan om vad som egentligen är en fin strand. Fin att titta på från vägen ovanför? Fin som i finkorning sand? Fin som i galet klart vatten som gör att man ser tiotals meter under vattnet? För mig kan en strand hamna högt upp på listan om man är där nästan ensam. Den typer av stränder är sällan med i guider och klassas sällan som fina eller vackra. Men att få ligga under ett parasoll och faktiskt inte höra något annat än vågorna är egentligen det som för mig är allra härligast.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: