Skrivet av: andbjo | augusti 13, 2014

Nyfiken på Saly i Senegal

Jag tycker alltid att det är kul när charterbolagen presenterar sina nyheter. För ibland kan dom faktiskt överraska. Som när Apollo nyligen presenterade att de börjar sälja resor till Senegal i vinter. Närmare bestämt till badorten Saly. Det var länge sedan som charter innebar att man åkte till försvenskade områden på Kanarieöarna. Nu reser vi till länder som ansågs väldigt exotiska för 30 år sedan så som Thailand, Mexiko och Vietnam. Nu är det alltså Senegals tur att få svenska charterturister.

Låt oss bara hoppas att merparten av de som reser till Saly inte nöjer sig med att bara hänga på stranden där, utan att det faktiskt ger sig ut och upptäcker Dakar, nationalparker och allt annat som Sengal har att erbjuda.

På något sätt tror jag att vi svenskar behöver ge oss ut i världen och se något annat. Det behöver inte vara så långt bort som Senegal, det räcker att vi åker till Medelhavet. Bara vi får se något annat än ordnade Sverige, så att vi får lite perspektiv och förståelse för att hela världen inte fungerar som Sverige.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: