Skrivet av: andbjo | november 9, 2015

Malaga är rätt trevlig ändå

Från att jag mest har fnyst åt alla som åker till Spanska sydkusten så har jag på sista tiden börjat fatta tycke för platsen. För inte nog med att det bara tar strax över tre timmar att flyga dit, väl där bjuds man ju på ett helt annat klimat än hemma i Sverige under vinterhalvåret. Visst finns det risk för dåligt väder, men man kan också ha tur och få njuta av strålande sol och 20 grader. När man flyger från Sverige så landar man på Malagas flygplats. Och staden Malaga är för många bara ett stopp på vägen till Marbella, Fuengirola och andra orter längs sydkusten.

Men Malaga i sig är ingen dum weekendstad. Med sina 1 miljon invånare är den lagom stor för en långhelg. Gillar man konst och kultur så finns här mycket att upptäcka. Från Picassomuséet till kulturhuset La Termica. Och om man tycker om att äta god mat finns här paella, tapas och sangria i mängder. Kort sagt är en liten paus från vintern i Sverige rätt välbehövlig. Och en resa till Malaga är då väldigt enkel och bekväm.

Vill man ha extra mycket puls ska man åka till Malaga i februari då festivalen ”Fiestas de Carnaval” äger rum. Då klär man sig i traditionella gröna kostymer, dansar och marscherar i parad genom staden. Under festivalen säljs det också mycket keramik till bra priser.

Malaga är också en bra stad för den som gillar shopping. Eftersom det är den största staden i Andalusien, finns här också alla butiker man kan önska sig. Eftersom staden är rätt kompakt, är det enkelt att upptäcka alla butiker genom att promenera.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: