Skrivet av: andbjo | december 31, 2015

Lagom mycket puls i Chania

Chania bjuder på lagom mycket puls. Här finns inte hetsen som kan uppstå i stora europeiska städer. Men det är långt i från dött som på många mindre semesterorter. Här finns allt man kan förvänta sig av en större stad inklusive historiska sevärdheter och rikligt utbud av restauranger och caféer.

Shoppingen i Chania är betydligt bättre än vad den brukar vara i andra byar på grekiska öar. Här hittar man affärer som Zara, Bershka och Pull&Bear. Det finns också många småaffärer där man föra fina fynd och det kryllar av av stånd som säljer allt från väskor till skinnjackor. Är man ute efter annat än kläder finns också en stor saluhall där man kan köpa med sig olivolja, honung och mycket annat gott hem till Sverige.

Chania upplevs bäst till fots. Här strosar man gärna. Och när man har strosat klart slår man sig ner på ett litet café eller en taverna och iaktar folklivet.

När det gäller boende så finns verkligen alla sorters hotell i Chania. Vill man bo lite extra fint utan att bli ruinerad ska man kika på Mama Nena Charming Hotel eller Alcanea Boutique Hotel. Det förstnämnda har ju ett namn som gör gällande att det ska vara charmigt, och det stämmer faktiskt också. Gästerna ger butiken löjligt höga betyg.

Vill man bo lite roligare i Chania måste man för det mesta titta utanför charterbolagens utbud. Därmed får man också vara beredd att betala lite mer än om man hade bokat flyg och hotell ihop. Många gånger är det dock värt det.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: