Skrivet av: andbjo | januari 2, 2016

Den polska hamnstaden Gdansk

Hamnstaden Gdansk i Polen förstördes nästan helt under andra världskriget. Men återuppbyggnaden av staden har skett på ett fantastiskt tålmodigt och noggrant sätt, vilket gör att Gdansk idag är en av de vackraste hamnstäderna i Europa. Hit åker man för att flanera i den historiska stadskärnan, besöka de otroliga museerna och besöka de exklusiva stränderna längs kusten.

Stadskärnan i Gdansk är relativt kompakt, så man når de flesta platser genom att helt enkelt gå. Ska man längre sträckor så är kollektivtrafiken riktigt bra. Staden har både bussar och spårvagnar. Biljetter köper man enklast i automater vid hållplatsen.

Om man blir hungrig så erbjuder Gdansk ett rikt utbud av restauranger. Om man reser med en tajt budget är Kmar Bar Mleczny ett bra alternativ. Vill man lyxa till det går man till fiskrestaurangen Targ Rybny och njuter av färska ostron, hummer och champagne.

Som i många andra städer i Europa nuförtiden så ska man se upp för ficktjuvar. Speciellt när man är på platser med mycket folk.

Till Gdansk kan man åka genom att flyga eller ta färja, lite beroende på var i Sverige man bor.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: