Skrivet av: andbjo | mars 1, 2016

Weekendresa när budgeten är liten

Ibland behöver man en paus från vardagen och komma bort ett tag. Men det är ju inte alltid som plånboken dignar av pengar, så då vill man kanske resa någonstans där man får lite mer för pengarna. För i ärlighetens namn är det ju inte speciellt viktigt vart man reser så länge man får det där avbrottet från det dagliga och får lite perspektiv på livet. Som tur är finns det en hel del platser dit man kan resa billigt och dessutom äta och bo till bra pris också.

Lettlands huvudstad Riga är ett sådant exempel. Här kan man strosa runt i den gamla stadskärnan och bara kika i butiker och fika i flera dagar. Staden har också en rad olika museer att besöka om vädret skulle visa sig vara dåligt.

Reser man till Riga med Barn brukar Rigas Zoo vara ett populärt besöksmål. Man tar sig enkelt till djurparken med spårvagn 8 eller 11.

Mat på restaurang är mycket billigare än hemma i Sverige så varför inte unna sig ett besök på till exempel trendiga Elements eller kvarterskrogen Lido Alus Seta.

Ett annat exempel på weekenddestinationer för budgetresenärer är Polens huvudstad Warszawa. Förutom att vara en av de billigaste städerna i Europa så har stan också blivit riktigt trendig de senaste åren. Och även om stadens utkanter fortfarande är rätt gråa och trista, så är den gamla stadskärnan desto charmigare. Även i Warszawa hittar man gott om museer, så som Polin med sin imponerande utställning om de polska judarnas historia. Reser man med barn måste man bege sig till Kopernikuscentret där allt kretsar kring den polske vetenskapsmannen Kopernikus.

I Warszawa kan man också få guidade turer genom stan helt gratis. Det kallas ”Free walking tour”. Sök på Google för att få aktuella turer och tider. Även om turerna är helt gratis så uppmanas man att skänka en liten slant efteråt om man uppskattade guidningen.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: