Skrivet av: andbjo | juni 18, 2016

Nice

Nice är ett utmärkt resmål för en härlig weekendresa, men eftersom staden erbjuder så mycket passar det även att stanna längre. Här hittar du allt från exklusiv shopping till fantastiska matupplevelser, ett tilltalande nöjesliv, rikt kulturliv och så naturligtvis strandvistelse med sol och bad. Nice är Franska Rivierans stolthet och hit återkommer nöjda besökare år efter år.

Shopping
När det kommer till den obeskrivliga shoppingen finns det ett enormt utbud av butiker av alla de slag, gallerior i alla storlekar och självklart marknader. Du kan omöjligt hinna igenom allt som finns så det kan vara bra att planera i förväg och kolla upp vart du ska ta dig. Alla de stora, lyxiga märkena och butikskedjorna finns i Nice och ger möjlighet till extravagant shopping. Men det finns även mängder av shopping till priser som passar gemene man. Kläder, parfymer, smycken, delikatesser, heminredning, blommor, väskor, möbler, antikviteter och precis allt du kan önska finns bland butikerna och de många galleriorna. Även den stora franska Galeries Lafayette finns representerad i Nice.

Nöjesliv
Nöjeslivet har massor att erbjuda. Restauranger, caféer och uteserveringar avlöser varandra i hela staden och bjuder på formidabla kulinariska upplevelser med färska råvaror och spännande smakkombinationer, ofta en kombination av det franska och italienska köket. Då det franska köket älskar sitt vin kan du hitta riktigt bra viner både på restauranger och när du besöker vinprovningar eller en vingård. Det finns till och med speciella vinbarer som är uppskattade av gästerna. Staden rymmer ett stort utbud av nattklubbar och barer av olika slag.

Kultur
Nice är inte bara shopping och nöjen. Här tar även kulturen, arkitekturen och konsten en stor plats. Staden har en stor betydelse för landets kultur och det finns många spännande platser och museer att besöka. Många gamla byggnader är välbevarade i staden och man kan njuta av promenader bland kullerstenarna.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: