Skrivet av: andbjo | juni 27, 2016

Weekend till Marbella

sea-1125647_1280Oavsett när på året man reser till Marbella så finns det alltid något att se och göra. Kultur, nöjen, natur- listan är lång och lockande. Bland de saker som många lägger högt upp finner man de följande:

I Gamla stan kan man gå runt några timmar och bara mysa. Typiska trånga gränder och fina gamla hus, ett stort antal restauranger och uteserveringar där man kan sitta och njuta av folkvimlet. Det finns också ett flertal butiker av olika slag, och inte bara sådana som riktar sig till turister. För lite frid kan man gå in i en av de kyrkor som finns i stadsdelen, många av dem grundades på 1600-talet.

Något man inte får missa här är kyrkan Iglesia Mayor de la Encarnación. Det känns verkligen fridfullt när man kommer in här, efter folkmassorna utanför. Magnifikt altare överdraget i guld och rent allmänt pampig inredning. Eftersom det är en kyrka som används kan man mycket väl få se processer eller höra kören som sjunger till den fina orgeln.

Stranden i Puerto Cabopino är långgrund, helt perfekt för barnfamiljer. Trevlig liten hamn bredvid där man kan gå och strosa, och där det inte finns allt för mycket folk. Naturligtvis är det däremot fullt av restauranger, med god mat och underbar utsikt.  Annars finns det en rad olika stränder, bland annat Funny  Beach som är populär bland barnfamiljer med olika aktiviteter och Nikki Beach som anses vara en lyxstrand.

Den trevliga parken som ligger centralt i Marbella heter Avenida del Mar, och är mycket populär. Förutom att den är ren och fin finns det även flera bänkar att sitta på. Runt om i parken finns det flera statyer gjorda av Salvador Dali, och även ett antal fontäner. Grupper kommer hit bara för att se på statyerna, så det kan vara roligt att läsa lite extra om dem. Annars är det en härlig plats att sitta i solen och se ut över havet.

Marbella och området runt omkring kallas ofta för Golfkusten, på grund av alla de golfbanor som finns här. Många av dessa är öppna för icke-medlemmar och man kan även hyra utrustning. Priserna är relativt höga, men banorna är i gott skick och omgivningarna fantastiska.

En weekend i Marbella kan alltså vara både intressant och trevlig, med en blandning av lite av varje. Vare sig man föredrar att njuta av stränder och natur eller helst går runt bland gator och kyrkor så kommer tiden att gå mycket fort.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: