Skrivet av: andbjo | juni 28, 2017

Parga eller Korfu?

corfu-2425150_1280Det här med att välja bland Greklands alla fantastiska platser är inte helt lätt. Om du väljer mellan att åka till Parga eller Korfu tänkte jag försöka reda ut skillnaderna här.

För det första så är ju Parga ingen ö, utan ligger på fastlandet utmed Greklands västkust. Utanför kusten hittar man de Joniska öarna där Korfu ingår. Så när det gäller klimat och vegitation så är Korfu och Parga rätt lika varandra.

Det man får när man åker till Parga är en urmysig by som bockar av det mesta på listan över romantiska platser. Pastellfärgade hus, vacker hamnpromenad, en mäktig borg och mycket annat. Från Parga kan man göra flera dagsutflykter till såväl vackra stränder som andra sevärdheter. Hela området kring Parga påminner om en mindre ö. Vägarna är små och slingrande och tempot behagligt lugnt.

När det gäller Korfu så beror det förstås på var på Korfu man väljer att bo. Det finns rätt tråkiga turistorter som Dassia som man faktiskt bör undvika om man kan. Därmed inte sagt att Korfu inte har mysiga platser. Allt från hippa Korfu Stad till vackra Paleokastritsa och mycket där imellan gör Korfu till en trevlig destination.

Konstigt nog så känns Korfu mindre som en genomsnittlig grekisk ö än vad Parga gör. Här är allt lite mer storskaligt. Vägarna är raka och tvåfiliga på sina ställen och det finns till och med ett internationellt kasino här.

Eftersom Korfu är en rätt stor ö är det många som väljer att spendera sin semester med att bo på 2-3 olika platser istället för att bo på en enda ort. Så om mna gillar att upptäcka nytt under semestern är Korfu att föredra. Gillar man att ha en fast bas att utgå ifrån så vinner Parga.

Korfu har en lång rad stränder av olika slag. Man kan prova en ny strand varje dag här om man inte har något emot att åka en bit med bil. I Parga finns det bara 4-5 stränder på bilavstånd från själva byn. Dessa stränder håller i stället riktigt hög kvalitet.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: