Skrivet av: andbjo | januari 25, 2018

Nu längtar jag tillbaka till Nerja

Jag minns första gången jag var i Nerja, när jag promenerade in mot stadskärnan och ju närmare jag kom insåg jag allt mer att detta var en stad för mig. Små trånga gränder med möjlighet att köpa kaffe och en croissant i varje gathörn. När jag sedan kom fram till Balcón de Europa var lyckan gjord. Vilken utsikt! Och förutom att man har en fin liten stad att utforska och strosa i, så finns det gott om stränder om man bara orkar massa sig ner (och sedan upp) för en trappa av ansenlig längd.

Nerja besöks som bäst i mars/april när det inte är så mycket turister och när klimatet är precis lagom varmt. Det är ju också vid denna tid som jag brukar behöva den där smaken av sommar som allra mest. Fast man ska vara medveten om att man kan råka ut för rätt kallt och trist väder när man åker vid den här tiden, så det är lite av en chansning. Har man möjlighet att boka med kort framförhållning kan man förstås spana in prognoserna innan, då ökar förstås chanserna att det ska bli soligt och varmt.

Om man tröttnar på Nerja finns det också många sevärdheter att åka och kika på. En del ligger bara 10 minuter med bil bort, medan andra kräver lite längre restid. Man kan till exempel åka och kolla in Picassos hemstad Malaga. Den trippen tar ungefär en timme med bil enkel väg. Om man kör bil till Malaga gör man klokt att i förväg ha spanat in var man ska parkera. Det är nämligen inte helt lätt att hitta till ett parkeringshus som inte ligger allt för långt från stadskärnan annars.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: