Skrivet av: andbjo | mars 22, 2018

Amsterdam – en avslappnad stad

Det är verkligen stor skillnad på olika huvudstäder runt om i världen. Det räcker att titta på Europa för att det ska bli tydligt. Vissa städer är stora och bullriga, andra är mer avslappnade. Som Amsterdam. Jag var där 2012 för att gå på konferensen The Next Web. Självklart passade jag och mina kollegor även på att spendera några lediga dagar i denna coola stad.

Det första man slås av när man är i Amsterdam är, ”wow, vilket fint hus med kanalen precis framför, jag måste ta kort.”, sen går man lite till och säger ”wow, vilken fin kanal och bro, den måste jag ta kort på.”, sen fortsätter det liksom bara så. Överallt finns det små gulliga broar och fina kanaler. I en del guideböcker står det att det är så enkelt att hitta i Amsterdam eftersom kanalerna gör att det är som ett slags rutnät. Jag skulle vilja säga tvärtom. Det finns ju inget unikt att hänga upp sin plats på, när det är lika gulligt och fint med kanaler och gamla hus överallt.

Nu är ju förstås inte hela Amsterdam så där bedårande. Här finns ju trafik, stora varuhus, centralstation och mycket annat rätt ocharmigt. Men man kan ju förstås välja att inte röra sig i dessa delar. Även Red Light District är ett område som man utan problem helt kan hoppa över. Sorgligare plats får man leta efter.

Så vad gör man då i Amsterdam om man är där över en weekend. Man promenerar. Eller cyklar på en hyrcykel om man hellre vill det. Det är nämligen så man bäst upptäcker alla små caféer, pubar, unika affärer och vyer som Amsterdam erbjuder. Just att gå i affärer är en fröjd här. Även om man inte handlar något, så är det en härlig atmosfär att gå från butik till butik och bara titta.

Mer om Amsterdam och stadens olika sevärdheter och delar finns att läsa här: www.amsterdamguide.se


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: