Skrivet av: andbjo | maj 8, 2019

Lugna sköna Skopelos

Redan när man kommer med färjan mot Skopelos får man en bra känsla i hela kroppen. Den gröna vackra ön och den mysiga huvudorten Skopelos stad välkomnar en med öppna armar. Den känslan fortsätter sedan under hela semestern när man med hyrbil sakta utforskar ön. Alla mysiga klapperstensstränder så som Panormos och Agnontas, alla vackra byar så som Glossa och Elios och förstås den häftiga kyrkan från filmen Mamma Mia.

Eftersom Skopelos inte har någon egen flygplats får man landa på Skiathos och sedan ta färja därifrån. Det tar mellan 1-2 timmar beroende på vilken sorts färja man åker med. En bra sak att tänka på är att det inte går speciellt många färjor varje dag, så det gäller att vara bered på att man kanske får övernatta i Skiathos stad om flyget inte stämmer överens med färjetidtabellen. Nu är det i sig inget problem, eftersom Skiathos tad verkligen är värd att stanna till i.

För de som vill bo i en mysig stad och bara kunna traska till stranden så är Skopelos stad kanske inte det bästa resmålet. För här är det lite avstånd mellan allt. Skopelos stad är supercharmig för frukost, lunch och middag på någon av alla tavernor och caféer. Vill man till stranden så är det dock bil eller moped som gäller. Det finns också bussar på ön, men de stannar sällan precis vid stränderna.

För den som gillar att vandra är Skopelos en utmärkt ö. Det finns flera vandringsleder, men det kan vara lite svårt att följa vissa av de på grund av tät vegetation. Bästa tipset för att hitta en vandringsled som passar dig är att köpa någon av de kartor för vandring som finns att köpa på plats. Man kan också hänga med på guidade vandringar. Om man gillar geocaching så finns det även möjlighet till det på Skopelos.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: