Skrivet av: andbjo | maj 15, 2019

Santorinis bästa platser att se solnedgången

greece-1301718_1280

De flesta tycker om att njuta av en vacker solnedgång. Det är bland det mest romantiska du kan vara med om. Som en drömvärld där alla färger exploderar tillsammans. Santorini har fått rykte om sig att vara hem till världens bästa solnedgångar. Med andra ord är det något du absolut inte får missa när du besöker ön.

Fira är en populär plats för solnedgången. Den gamla staden är fin dygnet runt, med sin katedral och vita hus som klättrar på berget, och de blåa taken som återspeglar havet. Men det är en av de mest spridda bilderna av en grekisk solnedgång och alla dess färger blir starkare när den kommer igång. Beroende på vilken tid på året det är så ser du synen genom olika vinklar, vilket också innebär att den kommer tidigare än vid andra närliggande platser.

Oia ligger inte så långt från Fira och anses kanske vara nummer ett för att se solnedgången på Santorini. Det är en liten by som ligger precis vid den gamla vulkankratern. Här kan du gå ut på klippan precis vid spetsen av ön och bara njuta. Under turistsäsongen kan det faktiskt bli ganska fullt så det lönar sig att vara där i god tid.

Fyren ligger i södra Santorini och är ett pittoreskt ställe att uppleva solnedgången. Du kan parkera bilen och promenera till fyren. Om du vågar går du ut på den smala klippan som nästan känns som att den hänger på intet. Fantastiskt vacker vy som bara blir ännu mer spektakulär när solen börjar gå ner.

Santo vingård bjuder på en lite annorlunda upplevelse av solnedgången. Här kan du sitta och njuta av ett glas gott vin med tilltugg medan du väntar på att solen ska gå ner. Utsikten över havet och de små öarna utanför är enastående.

Läs mer om Santorini på www.santorinigrekland.se


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: