Skrivet av: andbjo | september 1, 2019

Resa till Paris på höstlovet

Just höstlovet är en skön tid att resa bort. Hemma har det redan börjat bli mörkt och kallt. Men ute i Europa är det fortfarande fint väder och sol. Medeltemperaturen i Paris ligger på 15 grader i oktober. Ganska perfekt när du vill utforska alla fantastiska kyrkor eller åka upp i Eiffeltornet. Skulle du bli trött eller frysa är det bara att ta en fika, det hör till att dricka kaffe ur en skål när du besöker Paris.

Vad kan du då göra i Paris på höstlovet? Ett besök högst uppe i Eiffeltornet är en självklarhet. Du ser tornet från flera delar av staden, men där uppifrån ser du precis allt. Sacre Coeur är en annan stor attraktion, den vita kyrkan som du kommer till genom att gå 270 trappsteg. Det är en alldeles speciell känsla när du står där uppe och ser ner på Paris.

Louvren är ett av världens finaste konstmuseer, med bland annat Mona Lisa. Men även andra kända konstnärer som Rembrandt, Titian och David är representerade, förutom konstskatter och skulpturer från världens alla hörn. Planera ditt besök för det är svårt att hinna med allt.

Hela familjen brukar tycka om att ta en båttur på floden Seine. Du ser staden och med en bra guide får du med dig dess historia också. Sedan kan du gärna vandra själv längs med floden, det är skönt och vackert.

Paris lämpar sig för strövtåg. Något du inte får missa är att gå Champs-Élysées och komma fram till Triumfbågen. Du kan gå upp i bågen till observationsdäcket, och därifrån ser du de tolv avenyerna som strålar ut genom staden. I närheten finns också flera av de kända märkesbutikerna, du kan både handla eller ögonshoppa. Det är en härlig atmosfär i Paris. God mat och dryck gör sedan sitt till för att din höstlovsresa ska bli minnesvärd.

Läs mer om Paris här >>


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: